Paramount

Paramount

Eriksvej 40, 4000 Roskilde
Postadresse (kontor):
Rabalderstræde 10, 4000 Roskilde

Råstof Roskilde administrerer undergrundspillestedet Paramount.
Dette gøres i overensstemmelse med en driftsoverenskomst med Roskilde Kommune, som ejer bygningen.

 

Paramount har tilknyttet 4 faste arrangørgrupper:

  • Obscene arrangerer metal-koncerter
  • DIY arrangerer punk-koncerter
  • Gadeplan arrangerer hip hop koncerter
  • Fønix arrangerer koncerter med vægt på 1960èrne og 1970èrne

ud over disse 4 brugergrupper arrangerer kommunens klubber div. aktiviteter for deres medlemmer.

Kapaciteten er 350 personer i alt (jf. brandgodkendelse – dvs. alle tilstedeværende personer såsom gæster, kunstnere, personale osv.)

Paramounts historie
Tilbage i slut 60’erne og til midt 80’erne var Paramount det eneste ægte spillested i Roskilde. I den periode gæstede navne som Gnags, Malurt, Sort Sol (The Sods), Sebastian og mange flere stedet.

I slut 80′erne startede Gimle op og begyndte at arrangere flere og flere koncerter.

I slut 90′erne gik Gimles koncertaktivitetsniveau nedad og for at sætte fokus på manglen på et ungdomskulturhus og spillested i Roskilde begyndte Råstof Roskilde også at arrangere koncerter på Gimle, i Kulturhuset (dengang Guldaldersalen på Hotel Prindsen)samt i Roskilde-Hallerne med navne som Thomas Helmig, D-A-D, tv 2, NHØP m.fl.
I maj 2000, da Fonden Rytmisk Roskilde købte Gimle, droslede Råstof Roskilde ned for de store koncertaktiviteter – opgaven var tilendebragt – byen havde nu fået et regionalt spillested.

Undergrunden var velkommen på det fine regionale spillested, men var det lidt for fint?
I kølvandet på det fine regionale spilletsed, som byen nu har, opstod behovet for et decideret undergrundsspillested. Paramount var stedet der altid og til stadighed tiltrak forskellige subkulturer i Roskilde, og derfor blev der arrangeret flere og flere koncerter på stedet. Eksempelvis startede DiY deres koncertaktiviteter på Gimle i 2000, men fandt ud af at genren havde det bedre på Paramount.
I 2006 fik Paramount tildelt honorarstøtte fra Kunststyrelsen. Dette opfatter vi naturligvis som et signal om, at man anerkender det høje kvalitative musikprogram, som vi præsenterer inde for undergrundsgenrerne.

Danmarks ældste og største
Da der uden ophør har været undergrundskoncerter på Paramount siden sidst i 60′erne (og da Ungdomshuset på Jagtvej 69 ikke længere eksistere) mener vi, at vi med rette kan kalde Paramount for Danmarks største ægte undergrundsspillested (flest ægte undergrundskoncerter om året samt længst levende spillested).